fbpx

Kristallen

Waarom kristallen?

Kristallen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun helende en beschermende werking. Ze bezitten namelijk herinneringen van miljoenen jaren geleden over het ontstaan van de aarde. Anders gezegd; kristallen zijn het DNA van de aarde.

Kenners geloven daarom dat de stenen ons beïnvloeden doordat ze energie uitstralen, een bepaalde vibratie. Die vibraties zijn van invloed op ons humeur en onze stemming. Alle voorwerpen, dingen of energieën hebben een vibratie, hoog of laag. Kristallen hebben altijd een hoge vibratie.

Werking van de kristallen

Edelstenen therapie is een holistische geneeswijze waarbij kristallen worden gebruikt om de geest te zuiveren en positieve emoties op te wekken. Ieder kristal heeft zijn eigen karakter, eigenschappen en werking. Daarom is het belangrijk om te weten welke kristallen bij jou als persoon passen. Elk persoon kan zich namelijk anders aangetrokken voelen ten op zichtte van een bepaald kristal.

Waar komen kristallen vandaan en hoe zijn ze ontstaan?

Hoe een kristal ontstaan is, kan heel verschillend zijn. Sommige zijn onder grote druk ontstaan, anderen zijn diep in de aarde gegroeid en weer anderen zijn in lagen ontstaan of in vorm gedruppeld. Deze factoren beïnvloeden de eigenschappen van kristallen en hoe ze functioneren.

Elk soort kristal heeft daarom ook zijn eigen specifieke betekenis. Ze zijn gevormd uit mineralen en hebben een eigen inwendige structuur. Binnenin de aarde blijft vloeibare en hete magma dat rijk is aan mineralen nieuwe kristallen vormen. Kwartskristallen ontstaan doordat gloeiend hete gassen en vloeibare mineralen naar de oppervlakte komen en daarna afkoelen en condenseren. Dit hele proces kan snel gaan en dat zorgt voor kleinere kristallen. Hoe langzamer kristallen komen, hoe groter ze uiteindelijk worden.

Hoe vind je het juiste kristal dat bij jou past?

Misschien geloof je niet in de kracht van kristallen, maar voel je wel iets als je naar een bepaald kristal kijkt. De kleur of vorm van een kristal kan je bijvoorbeeld aanspreken. Zo hebben bepaalde kleuren een andere connotatie. Roze staat bijvoorbeeld voor de liefde, paars staat voor wijsheid en een gele kleur staat voor geluk en de warmte van de zon. Dit kan ervoor zorgen dat je op bepaalde momenten in je leven naar een ander soort kristal rijkt dan op andere momenten. Elk kristal is tevens uniek, net als jij en de relatie die we hebben tot een bepaald kristal. Ga uit van je intuïtie en kies een kristal die jou aanspreekt op basis van kleur, uiterlijk en helende kracht.

De kracht van het maanlicht

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt.

 

Door het reinigen is je de steen weer ‘gereset’, en klaar voor nieuwe energie. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar eigenlijk is het een stappenplan dat we vaker gebruiken: eerst resetten, opladen en heractiveren. Het licht van de (volle) maan is een natuurlijke bron van energie voor edelstenen. Met onderstaand ritueel leer jij ook zelf om je stenen op te laden in het maanlicht.

 

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

sign up

Blijf op de hoogte van onze duurzame ontwikkelingen!